Масови протести избухнаха в Гърция след катастрофата между два влака, погубила

...
Масови протести избухнаха в Гърция след катастрофата между два влака, погубила
Коментари Харесай

Протести в Гърция: Майките плачат, политиците да млъкнат!

Масови протести избухнаха в Гърция след злополуката сред два влака, погубила десетки. Мнозина считат, че това е случай, за който е било въпрос на време да се случи, пишат гръцките медии.

Протести се организираха в Атина, в Солун и Лариса.
-->
Въпреки проливния дъжд, хиляди хора се събраха на площада, измежду които актьори и студенти с транспаранти с надписи: „ Животът ни е значим “. Те са гневни поради адската влакова злополука, както и на недостатъците в жп превоза на страната.

Шествието блокира центъра на гръцката столица и завърши пред една от жп гарите в града. Провокатори са почнали да хвърлят димки и бомбички против полицията. Това предиздвикало огромна част от протестиращите да се разотидат.

Масов митинг в Атина имаше и в сряда. Недоволни се събраха пред постройката на железопътната компания, чиято комбинация бе част от катастрофата.

Стигна се и до конфликти сред полиция и стачкуващи.

И в обществената мрежа  апелите бяха повече от кошмарни:

" Млъкнете всички политици! Днес майките пищят "!

Заместник-министъра на опазването на здравето Мина Гага говори за извънредно сложния развой на идентифициране на мъртвите. Тя акцентира, че е взето решение роднините да не виждат телата, които са овъглени или разчленени. 

Пред телевизия СКАЙ тя сподели:

" Много скърбя, че преминавате през пъкъла. Решението е околните да не виждат умрелите, с цел да е допустимо най-щадящо за тях.

Нека да помним мъртвите хубави и положителни "!, написа Блиц

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР